Torsk pocheret i sennepsfløde med pesto:

 

1000 g. torskeryg

½ l. sødmælk

½ l. piskefløde

4 spsk. Grov sennep

salt

ca. 30/50 g. jævning

 

Sødmælk og fløde koges op og tilsættes sennep og salt. Stykker af den rensede og benfri torskeryg lægges ned i den varme mælk/fløde blanding. – Sættes til side under låg og trækker færdig.

Pesto:

30 g. bred persille

30 g pinjekerner

30 g pecorino ost

1 spsk. hvid balsamico

50 g olivenolie

salt og peber

Pinjekernerne blendes sammen med osten, persillen tilsættes og blendes med olien og balsamico.

( pas på den ikke bliver for varm, så skiller den) smages til med salt og peber.

 

 

 

Garniture:

 

300 g. røget bacon

3 madæbler

lidt olie

4 små persillerødder

50 g. smør.

 

Bacon skæres i tern og sprødristes. Æblerne skæres i både og ristes let i baconfedt. Persillerødderne skrælles og kvarts på langs og steges langsomt gyldne på panden.

 

 

 

 

Anrettes:

 

Torsken tages op og holdes varm, menes senneps fløden jævnes let. Ved anretningen  på varm tallerken , og et spejl af fløde-sennep-maskeres torsken med pesto mens bacon – æble og persillerødder garneres rundt om. 

 

 

 

efterår 2005