Scampi à l'Amoureuse ( Forelskede tiger rejer )

Rå tigerrejer

2 spsk. smør

2 charlotteløg

2 peberfrugter (forskellig farve)

1 tsk. Fiske 'oskar'

5 cl. cognac

150 g champignons

1 spsk. tomatpure

3 dl. creme fraiche

1 tomat

persille
pernod

salt

peber

Pil rejerne. Hak løg og persille, rens, vask og skær champignonerne i skiver og peberfrugterne i tern. Blancher og flå tomaten og skær den i terninger. Stil alle ingredienserne parat i små skåle.

Begynd med at varm panden/gryden op på middelstærk varme. Smelt smørret heri og steg løg og peberfrugt-terninger et par min., uden det tager farve. Smuldr oskar tørbouillon i.

Skru op for varmen og tilsæt rejerne og lad dem stege med nogle sekunder. Hæld cognac over, og antænd den og sluk evt. flammer med et låg. Tilsæt champignonskiverne og tomatpure.

Vend tomatkød og persille i og varm det hele igennem et ½ minut. Hvis rejerne koger for længe risikerer man de bliver tørre og seje.
Rør creme fraichen i retten.

Smag til med pernod, krydr forsigtigt med salt og pebermølle.

Varm retten kort igennem og rør til sidst et par spiseskefulde kold smør i.

Serveres med Ris pilaw og kogt spring onion.

Ris pilaw

1 løg

25 g. smør

3 dl. ris

vand

salt

smør

Fint hakket løg dampes et par min. i smørret uden at tage farve, tilsæt risene og omrør til risene har opsuget smørret. Det dobbelte kvantum vand, som risene målte, tilsættes, dækkes med smurt pergament og låg, og dampes over svag varme 18 min..
Risene trækker ca. 5. Min hvor efter de slås løse med en gaffel og koldt smør, tilsmages med salt.

Springløget koges hurtigt i letsaltet vand og flækkes ved anretningen.