Risotto med muslinger, majs, spinat og dild

 

4 pers som hovedret

 

 

Muslinger

 

1 liter bouillon(fiske eller hønse)

I skalotte løg

lidt olie

10 gr. Smør

1 dl. Hvidvin

200 gr. dampede og pillede muslinger

Kom muslingerne op i rigeligt koldt vand, skyl og sauter dem, hvis nogle er åbne slås de lige ned i bordet, lukker de, er de friske og levende, forbliver de åbne, skal de kasseres.

Kom lidt olie og smør i en stor gryde og tilsæt løg, krydderier, laurbær peberkorn og evt. fennikel. Det er ikke så vigtigt, hvad der er i, bare det smager godt. Kog muslingerne under låg ca. fire min. med hvidvin, fiskefond osv., de skal åbne sig hvis ikke skal de smides ud, da de er døde.

Sigt fonden fra og gem.

Tag muslinger ud af skallen og Kom film hen over så de ikke bliver tørre.

Sæt dem på køl.

 

 

Risotto

 

300 gr. Risotto-ris

Fonden fra muslingerne

100 gr. Frisk spinat

30 gr. Smør

150 gr. Kogte majs skåret af kolbe 

friske forårsløg skåret i tynde skriver

50 gr. revet parmesan, prima donna eller anden god ost.

Hav salt og kværnet peber

Fint reven skal og saft af en øko citron

 

 

Hav alle dine ting klar før du går i gang med at koge din risotto, der er ikke nogle til at hjælpe dig, når du først står der.

det vil sige:

1.hak dit løg fint

2.skyl din spinat rigtig godt og tør den evt. på et viske stykke og skær det i grove strimler

3.riv din ost på et rivejern

4.skær smør i tern og kom op i en skål med koldt vand

5.kog dine majs og skær dem fra kolben

6.riv skallen af din citron og pres saften fra i en skål

7.varm din bouillon/fond op

8.forårsløg skæres i fine skiver

9.Og fire rene tallerkner, der er klar til at blive lune

10.Hav salt og peber klar

 

Tag en tykbundet gryde og kom smør i, tilsæt så løget og lad det simre til det bliver klart, tilsæt lidt olie og kom så risene i.

Lad dem riste af uden at få farve, og kom salt og kværnet peber på, når alt har faet varme, skal du tilsætte en smule bouillon, del mellem vin og bouillon, tilsæt det lidt af gangen, du kan mærke risene bliver mættet af væske. De skal hele tiden være dækket af væske. Lad dem koge ca. 15-18 min, læs på posen. Du skal ikke gå fra gryden. Risene skal være møre, men med bid. Når du føler, de er ligeved at være der, kommer du dine tallerkner i ovnen. Kom så det sidste smør i risene, tilsæt muslingerne, majs, forårsløg, rør det sammen og tilsæt osten. Varm blandingen godt op uden det sætter sig. Smag til med salt og peber, citon skal og saft og til sidst vendes spinaten i.

Det anrettes i en dyb tallerken og drysses med dild.

Server med efterårs brød.

 

 

Kirsten Enemark

8.okt.2015