Pocherede pærer med bailey parfait:

Pocherede pærer:

1 pære pr. prs

2 dl hvidvin

lidt vand

2 spsk. Honning

½ vanillestang

Skræl pæren, hurtigt så de ikke misfarves, fjern kærnehuset fra blomst-siden, lad stilken side. Hav den kogende lage parat: Hvidvin , vand og honning bringes i kog - heri pocheres pærerne

langsomt, lad dem simre i ca. 10 min. Sættes til side i suppen, trækker færdigt

 

 

Bailey parfait is:

 

5 past æg. blommer

¼ l piskefløde

50 g melis

50 g revet chokolade

50 g revet marcipan

50 g revet nougat

1 dl. Bailey

 

De pasteuriserede æg. blommer piskes hvide med sukkeret. Piskefløden piskes ikke for stiv. Vendes forsigtigt i cremen sammen med de øvrige ting. Cremen fryses.

 

 

Mandelsauce:

50 g mandler

25 g sukker

½ dl piskefløde

Mandlerne smuttes og hakkes groft, ristes langsomt på pande med sukkeret til de tager farve (pas på) Tilsæt piskefløde og kog ind til cremet konsistens.