Pernod flamberet oksemørbrad stykker:

Oksemørbrad:

Ca. 125 g pr. couvert

Tørret fennikel

Pernod
Grill rist

Oksemørbraden ordnes, brunes på alle sider i hed olie på en pande, steges i 200°c varm ovn ca. 20 min. Indpakkes i stanniol og hviler ca. 20 min. med et stykke over. Mørbraden deles i stykker, og placeres i grill risten, Den flamberes over et bål af tørret fennikel overhældt med Pernod.
 

Saucen:

 

2 chalotteløg
1 dl. hvidvin
200 g. creme fraiche dijon sennep
evt: lidt farin.

De fint hakkede løg, indkoges med hvidvin, til den næsten er reduceret til ingenting, tilsæt creme fraiche , varm igennem og smag til med dijon sennep efter smag, fortynd evt, med hvidvin.

   

Palmermarv:

 

palmemarv

mel
æg.hvide

hakket nødder

friture

Palmemarven tørres i køkkenrulle, evt. flækkes. Vendes i mel, æg, og nøddeflager. Udsteges i hed olie lige før servering.

Pom. Babette

 

store kartofler

æg.blommer

purløg

sprøjtepose

Store kartofler skrælles, en skive i miden fratages og blancheres, det resterende koges til puré, der moses med peber, æg. blommer, smages til med hakket purløg og salt, til en fast mos, der sprøjtes op på den blancherede skive kartoffel, bages i ovn til den er sprød og brun. Kan evt. drysses med lidt rasp.