Pollo al ajillo (Kylling i hvidløg- cazuelastegt)

4 pers.

Kylling i hvidløg

8-9 kyllingelår

3-4 fed finthakket hvidløg

6 upillede fed hvidløg

½-3/4 dl tør sherry (fino)

1-2 dl olivenolie

Salt

Økologisk hønsebouillon

Varm cazuelaen LANGSOMT op på elpladen (ca. 5-6 min) med lidt olivenolie i. Fyld mere på og skrue op til “halv” kraft. Imens er hvidløget finthakket. Pensl lårene hurtigt med olie og gnid rigeligt hvidløg ind. Salt og peber. Når den RIGELIGE olie er varm, kom lårene i og brun. TIP: læg grydelåg over – så går det hurtigere. Vær opmærksom - reguler temperaturen. Efter nogle minutter kommes de upillede fed hvidløg i. Vend forsigtigt lårene efter ca. 7-10 min. Efter yderligere ca. 5 min. kom halvdelen af sherryen i og lidt hønsebouillon i. Hold låget på. Nogle få minutter før det er klart, kom resten af sherryen i.

 

Server med rispilaw, saucen og pynt med cazuelastegte grønsager.

Finosherry passer godt hertil!

   
Rispilaw

 

1 rød peber

¼ courgette

½-1 rødløg (efter størrelse & lyst)

1 lille gulerod

2 forårsløg

1-2 babymajs

3-4 sukkerærter/sugarsnaps

Hvidløg

Frisk/tørret chili, salt, peber,

hønsebouillon

Fino sherry – helst Tio Pepe (tør) 

Løget dampes et par min. i lidt smør, uden at tage farve. Tilsæt risene og omrør til risene har opsuget smørret Tilsæt hvidvin + vand, lad det koge igennem, sæt det på minimum varme, dækkes med bagepapir og låg, dampes ca. 14 min.. Sættes til side ca. 5 min. Tilsæt resten af smørret og salt og slå dem løse med en gaffel.

Servering: Kom ris i lille kaffekop, pres let sammen, vend koppen ud på tallerken. Montér med lidt friskhakkede krydderurter.

 

 

Cazuelastegte grønsager

 

1 rød peber

¼ courgette

½-1 rødløg (efter størrelse & lyst)

1 lille gulerod

2 forårsløg

1-2 babymajs

3-4 sukkerærter/sugarsnaps

Hvidløg

Frisk/tørret chili, salt, peber

hønsebouillon

Fino sherry – helst Tio Pepe (tør) 

Alle grønsager minus sukkerærter skæres i rustikke, mundrette stykker. Hvidløg finthakkes. Cazuela varmes som ovenfor. Når varm tilsættes først gulerod, dernæst courgette, forårsløg, hvidløg og det øvrige. Brug evt. lågtricket for at ændre timing. Tilsæt hønsebouillon + et skvæt sherry. Låg på. Skal være al dente.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 januar 2011