Krydder muffins med oksefilet/spegeskinke og rødbedekompot

Muffins:

1 god dl olivenolie

2½ dl hvedemel

½ spsk bagepulver

1 stort æg

1 dl sødmælk

400 g revet squash

50 g revet ost

2 spsk hakkede krydderurter

salt & peber

forme

Forvarm ovnen på 200°c, smør formene med olie, sigt melet, bagepulver og salt ned i en stor røreskål. I en anden skål pisk æg, mælk og resten af olivenolien, blandes godt sammen. Kom æggeblandingen ned i melblandingen og rør forsigtigt sammen

Vend/løft forsigtigt den revne squash, revet ost og de hakkede krydderurter i dejen, det er helt ok at det klumper lidt.

Fordel muffinsdejen i formene, de skal fyldes 2/3 op. Sættes derefter i den varme ovn, bages ca. 25 minutter indtil de er hævede og gyldne.
 

Rødbede compot:

 

1 stor rødbede

god balsamico

rørsukker

Rødbeden skrælles og strimles på den grove side af et rivejern.

Balsamico koges ind med en sjat sukker til det tykner let. Afkøles og blandes med rødbedestrimlerne.

 

 

Mandelknas:

 

100 g mandler

½ l lunt vand

100 g bordsalt

bagepapir

Overhæld mandlerne med lunkent vand, tilsæt salt underomrøring til saltet er opløst. Stil dem til hvile 15 min. Lad mandlerne dryppe af i en sigte. Fordel dem på bagepapir med lidt fedtstof. Bag mandlerne i ovnen, vend dem til fedtstoffet er væk, lad mandlerne køle af, knus dem til knas.

 
   
Servering  
  Muffinen deles og serveres med tynde skiver røget oksefilet og serranoskinke, rødbedecompot og mandelknas

8apr2010