Kalveschnitzel på Milaneser

Schnitzler:

pr. prs. 1 kalveschnitzel delt i 2 á ca.75g

friske salvieblade

1 skive parma skinke

 

Fyld:  2 skiver lomo spansk skinke

        1 fint hakket kyllingelever

        2 skiver smuldret brødkrumme

        2 spsk. frisk revet parmesan

        1 æg

        revet muskat

        Salt & peber

 

50 g smør

4 spsk. marsala

4 spsk. hvidvin

Frisk hakket salvieblade

 

 

Hak lomo skinke, kyllingelever, brødkrumme parmesan og persille i en skål, saml det med ægget, krydr med salt, peber og muskat.

 

Bank kødet forsigtigt ud med en kødhammer. Del det i 2 stk. Fordel fyldet på skiverne samt et par hele salvie blade. Rul kødet sammen om fyldet. Slut med en skive parma skinke.

 

Kom kalverullerne samt hele salvieblade på træspyd. (læg spydene i vand ca. 15  min. før kødet påsættes).

 

Smelt smørret på en stagepande til det er gylden og afbruset. Steg kødet til det gyldenbrunt og gennemstegt. Tag det af panden og hold det varmt.

 

 

 

Kog panden af med marsala og hvidvin. Tilsæt de hakkede krydderurter kog det nogle min.

 

 

Polenta:  

1 liter vand

200 g polenta (2min.)

1 hakket skalotteløg

1 Knorr tern

1 fed hvidløg

1 pk. bacon

olie

2 spsk. revet parmesan.

25 g. smør

5 kviste persille

grøn basilikum

 

Hæld lidt olie i en gryde, skær lidt bacon i fine tern, knus et fed hvidløg med den flade side af kniven, hak løget fint, sauter det til bacon er sprødt og løget er klart. Fisk hvidløget op.

Tilsæt vandet og knor tern lad det koge op. Tilsæt polentagryn under konstant piskning og lad det simre svagt i 2 min. Vend den frisk revne parmesan i. Smag til med salt og peber.

Er den for tyk, så tynd det med lidt kogene vand.

 

Drys hele retten med fint hakkede krydderurter

 

 

 

 

Skær kødrullerne over på miden, anret dem på et leje af polenta, hæld skyen over kalverullerne og server straks.

 

 

10mar2011 Nygård