Indbagt mørbrad med abrikoser og tranebær:

 

2 Mørbrad

Smør

Peber

Butterdejspladder

1 dl. appelsin saft

200 g tørrede abrikoser

50 g soltørrede tranebær

50 g hakkede nødder

masser af frisk timian

æg til pensling.

 

Brun hurtigt mørbraden på panden krydder med salt og peber.

Bring appelsinsaften i kog tilsæt abrikoser i tern tranebær – hasselnødder og timianblade tag gryden af varmen og lad det trække til koldt, sål frugterne kan opsuge appelsinsaften.

 

Rul butterdejen ud, fordel abricosblandingen i en stribe most på dej pladerne og læg mørbraden oven på.  Pak dejen godt omkring (sørg for den er lige tyk over alt) læg den på bagepapir på en bageplade, lukning nedad, pensl med æg  - og bag ved 190°c i varm luft ovn i ca. 30 min.

Sur/sød rødkålssalat:

1/4 rødkål

2 dl. creme fraiche 38%

2 spsk. Æble eddike

1½ dl. syltet tyttebær

salt & peber

100 g hasselnødder

150 g friske rosiner

 

Snit rødkålen fint. Rør en dressing af creme fraiche, eddike og tyttebær smag til med salt og peber. Bland de ristede knuste hasselnødder og friske rosiner med rødkålen og vend dressingen i

 

Øl sauce:

2 spsk farin

2 spsk balsamico mørk

2 dl. vand

3 thsk. Hønse Oskar

1-33cl.  mørk øl

salt & peber

maizena

 

Smelt farinen i en gryde, tilsæt balsamico – øl og vand, lad det koge ned til ½ delen , smag til med salt, jævn let med maizena, pisk smørret i lige før servering, saucen må ikke koge derefter.

 

Servering:

På en varm tallerken, et spejl af øl sauce , skær mørbraden i 1 cm. tykke skiver – garner med rødkål salat.

efterår 2005