Hummersuppe:

2 kogte hummere

2 gulerødder

½ selleri

½ persillerod

1 porre
1 stort løg
1 dl. olie
5 cl. cognac
½ spsk. karry
1 kvist timian
2 laurbærblade
1 spsk. tomatpure

½ spsk. paprika

15 peberkorn
½ fl. hvidvin
1 spsk. fiskebouillion

1 spsk. hummerpasta
piskefløde

Beurre Manié:

smør

mel

Bræk hummeren itu, udtag kødet, skær kødet i små kvadrater, marineres i cognac.

Knus skallerne godt, gør grøntsagerne i stand. Sauter grøntsagerne i hed olie, til de tager en anelse farve, tilsæt de knuste hummerskaller, tilsæt karry, brænd af med 5 cl. cognac.
Tilsæt timian, laurbær, tomatpuré, paprika, peberkorn, og indkog med hvidvin.

Tilsæt 1 1. fiskefond (1 1. vand +1 spsk. fiskebouillon) samt 1 spsk. hummerpasta.
Kog i ca. 25.min. og si det.
Pres så meget igennem en sigte med en grydeske som muligt.
Kog det ind til ca. 1/2 liter.


Fonden jævnes med beurre manié (smørbolle) tilsættes piskefløde, skal koge jævn og blank ca. 15 min.
Tilsmages med cognac, ved servering tilsættes det marinerede hummerkød og monteres med en klat creme fraiche.