Hjorteinderlår med spidskål

½ dyreinderlår

smør

salt + peber

Gør dyreinderlåret stegeklar. Brun det i olie og steg det færdigt i ovn ca. 15 min. ved 200°c. Dæk det med stanniol, lad det hvile ca. stegetiden inden trancheringen.

Jordskok puré.

 

jordskokker

olivenolie

lidt fløde

fløde

peber + salt

soltørrede tomater

sorte oliven

Rodknoldene skrælles og renses, koges i usaltet vand til de er møre, moses til en lind grød, tilsmages med lidt olivenolie, smør og fløde, smages til med salt og peber.

Lidt fint skåret bacon steges på pande, i fedet ristes de strimle- skårne soltørrede tomater og udstenede sorte oliven til dekoration af puréen ved serveringen.

   
Spidskåls feuilles:  

½ spidskål

30 g bacon

1 skalotteløg muskatnød.

1 courgette

1 serveringsring

 

Skær courgetterne i tynde skiver på langs, sauter dem på en hed pande et øjeblik. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, før ringformen fores. Spidskålen sniittes fint i strimler, blancheres i 2 min. Sauter den fint terning-skårne bacon og skalotteløg i smør tilsæt den varme spidskål, sauter et par min., smag til med salt, peber og revt muskat. Pres det ned i courgette ringen og bag det ca. 20 min. i varm ovn.
   
  Servering:
  På en varm tallerken anrettes, kødet og garniture, efter personlig inspiration.