Græskarsuppe med courgette og selleri

Opskrift til 4 pers.

Græskarsuppe

1 skalotteløg

1 kg græskar i store tern

1 fed hvidløg pillet og hakket
rød chili finthakket

Olie og smør

2 I hønsebouillon eller grønsagsbouillon
courgette

selleri

karse

Græskar olie

græskarkerner

 

Kom skalotteløg, græskar, hvidløg og chili i en gryde og varm til løget er klart, tilsæt
bouillon, bring i kog og lad suppen simre til græskarrene er møre. Blend suppen i en
blender eller med en stavblender, og passere den gennem en sigte, konsistensen
skal være helt glat.

Kom den op i en gryde og smag suppe til med salt og peber. Suppen skal have både
fløde og smør.

Skær courgette og selleri i meget små tern og marinere dem i hvidløgsolie (1 dl.
Raspolie blendet med to fed hvidløg)

 

 

 

Tyndt brød.

Tag en brøddej og rul den meget tyndt ud med en kagerulle og kom dejen op på en
bradepande med bagepapir på og bag dejen i ovnen ved 180 gro Til den er sprød.
Rist græskarkernerne gyldne på en pande og gem til servering.

 

 

Anretning

Varm tallerken op og kom de marinerede grønsager i midten. Tilsæt den varme
suppe og pynt af med krydderurter, græskarkerne og græskarolie. Og server det
tynde brød ved siden af

   
   

10okt2013 kirsten Enemark