Crema catalana

Crema catalana ligner den franske creme brulee meget, men er en smule lettere. Som man kan se på navnet er det en dessert man først og fremmest spiser i Katalonien.

NB! Til 6 personer skal man bruge:

7,5 dl mælk

1 stang kanel

Skallen af en ½ økologisk citron (kun det gule)

En smule muskatnød

6 æggeblommer (svarer vel til 3 bægre)

Ca. 8-11 spsk. økologisk rørsukker

5-6 spsk. Maizena

Kog først mælken med kanelen, muskatnødden og citronskallen i fem minutter i en gryde. Lad det køle af i 15 min. Pisk æggeblommerne med fem skefulde sukker og maizenaen indtil det er lysegult. Bland det med ca. ½ del af mælkeblandingen og hæld det derefter ned i resten af mælken i gryden. Opvarm blandingen under omrøring indtil den koger lidt og tag den af varmen. Når den er kølet lidt af, skal den hældes i små ovnfaste skåle. Lad den derefter køle helt af.

 

Lige inden servering skal den "brændes": drys en skefuld sukker over hver skål (skal dækkes i jævnt lag) og sæt dem under grillen til sukkeret er smeltet eller brug brænder. Det er meningen at sukkeret skal danne en karamelskal over den kolde creme. Alternativt kan man drysse en smule kanel over hver skål, det smager også godt.

   
 

13 januar 2011