Clafoutis med friske bær og parfait:
Clafoutis:

2 hele æg

20 g. mel

50 g. melis

½ dl. sødmælk

¾ dl. piskefløde 14%

1 stk. vanille

friske bær

citronmelisse

Æg, mel og melis røres sammen, mælk og fløde varmes op med den flækkede vanille stang og blandes i æggemassen.

Aluformene smøres grundigt med smeltet smør, drysses med melis, pas på helligdage, de friske bær placeres ca. 2 à 3 stk. pr form, kom den tynde dej over, bages i varm ovn ved 190°c i ca. 25 à 30 min.

   
Bærsauce:

frosne bær

florsukker

De frosne bær blendes og pureres gennem en trådsigte, smages evt. til med lidt florsukker.
   
Vanille parfait:

1/3 dl. past. æg.blommer

1 spsk. florsukker

1 vanillestang

2 dl. piskefløde 38%

De past. æggeblommer og sukkeret piskes hvide sammen med margen af en vanillestang.

Piskefløden piskes stiv, de 2 masser blandes, og fryses.

   
Anretning:
Clafoutien anrettes på en lun tallerken , sammen med en kugle vanille parfait, pyntes med friske bær & citronmelisse, og nappes med bær sauce.