Cæsarsalat med Hopballe kylling, sprød parmaskinke, store croutoner og nødder….

Kyllingebryst

Kyllinge bryst med skind ordnes og brunes af i olie på en pande krydres med salt og groft peber. Steges i ovn ca. 15-20 min med ben.

 

Lad brystet trække min. ti min.  og skær det så i skriver,  og anret det pænt som en vifte over salaten. Eller vi skærer det i tern og vender det rundt med salaten før vi anretter..

 

 

   

Cæsarsalat:

 

Dressing: 4 pers.

75 gr. Parmesan eller prima donna

1 fed hvidløg

3 past. Æggeblommer

2 spsk. Citronsaft

1 spsk. sherryeddike

3-4 ansjosfileter i olie

1 dl neutral olie

1 dl oliven olie

Skær osten i mindre stykker og kom den op i en blender, sammen med hvidløg, æggeblomme, citronsaft, sherryeddike og ansjos-fileter.  blend det til en  jævn masse og tilsæt så dine olier i en tynd stråle til olien er brugt og du har en cremet dressing.

 

 

 

 

Brød croutoner

Tag et daggammelt brød og riv det i store flager vend dem rundt med hvidløgsolie (hvidløg du har blendet med olie) og drys med havsalt bag i ovn. 180 gr. Til de er tørre og gyldne. Lav rigeligt og gem dem i en tæt sluttet dåse.

 

 

Sprød parmaskinke.

 

Kom skinke imellem to stykker bagepapir og bag i ovnen ca. 10 min.  ved 180 gr.

   

Romainesalat (hjertesalat)

Skær salaten over og skær roden af,  kom op i koldt vand og skyl godt.  slyng salaten i en slynge,  og riv den herefter i mindre stykker.

 

 

 

Nødder.

Salt mandler eller ristede nødder. Nogle elsker pinjekerner. husk at riste alle nødder.

 

 

 

Anretning

Tag en dyb skål og kom din dressing heri, tilsæt din revne salat og vend rundt, hvis du ønsker kylling i stykker kom dem i nu, vend rundt og kom det op i en stor dyb tallerken, anret herpå dine nødder og din ost revet med skræller henover. Pynt med plukkede krydderurter, sprød parma, nødder og grove brød croutons.

   

 

Kirsten Enemark 5. feb 2015