Blåbærtærte med mynteparfait

2 bk blåbær

2 tsk. lakridspulver

Skyl blåbærerne grundigt, stil dem til afdrypning.

Fordel bærerne i et tæt lag i hele tærteformen, drys med lakridspulver.

Crumble

200g smør

200g rørsukker

200g müsli

Bland alle ingredienserne i en skål, ælt det sammen til en løs dej.

Sæt evt. dejen i køleskabet så bliver den lettere at smuldre henover hele formen, sørg for at der er et godt dække.

Bag tærten på eftervarmen i ovn ca. 20 min eller til crumblen har taget farve.

Serveres lun med blød mynte parfait

   

Mynte parfait

 

2 bægre past. æggeblommer (= 4 æggeblommer)

Myntesirup af ½ dl vand, 4 myntekviste, 50g melis

2½dl piskefløde

Fint snittede mynteblade

1 stænk brun rom

 

De past. æggeblommer piskes luftige med en håndmikser.

Myntekvistene fiskes op af siruppen og kasseres. Tilføj den varme sirup i en tynd strålle til de piskede æggeblommer under konstant piskning.

Vend de fintskårne mynteblade i blandingen med en stænk rom.

Pisk fløden til let skum og vend den i mynteblandingen, tildækkes og nedfryses hurtigt.

   

9 sep 2010