Avocadoblomst med Lakserogn i fillosæk
   

1 vasket porre

100 g. lakse rogn

1/4 l. creme fraiche

optøet filo dejg

Snit porren på langs i cirka 1/2 cm. tykke strimler.
Damp halvdelen af strimlerne i ca. 30 sek. Sæt dem til side og lad dem dampe af. Finhak den anden halvdel, og sæt også dem til side.
Skær en cirkel i den optøede filodej, på ca. 14 cm i diameter.
Placer en teskefuld creme fraiche i midten af dejen, placer en teskefuld lakserogn oven på creme fraichen, drys med finthakket porre.

Saml pakken til en sæk ,snør den sammen med de dampede, afkølede porrestrimler, og bag dem i højst 3 min. i midten af en 300°c varm ovn.

2 avocado
2 citroner

friske spirer

Del avocadoen på langs og tag stenen ud. Fjern skallen og skær den i tynde skiver på langs. Dryp skiverne med citronsaft, så mørkner de ikke. Læg avocadoskiverne ud som en blomst på tallerken, og sæt den nybagte lune lakserogns sæk i midten af hver avocadoblomst.
Pynt med lidt citron og friske spire